Wat is JKD

Jeet Kune Do Combat Nederland is een intensieve persoonlijke martial arts training gebaseerd op Jeet Kune Do.

“Jeet Kune Do is een niet-klassieke, niet traditionele, Amerikaanse krijgskunst met een sterke basis van Wing Chun Gung Fu, schermen en westers boksen. Gebaseerd op de principes van simpliciteit, realiteit en individualiteit. Vrij van rituelen en aspecten van sport, ontwikkeld door Bruce Lee voor zelfverdediging op straat”.

De basis van deze trainingen zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring in de zelfverdediging, vechtsport oftewel de martial arts.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is JKD geen sport, maar een zeer geavanceerde en uiterst effectieve weerbaarheidtraining.

Doordat JKD altijd rekening houdt met wat het best bij iemand past, kan de student altijd optimale resultaten bereiken. Nadat de basistechnieken en technische aspecten zijn behandeld, is de JKD student zelf in staat om de beste elementen te koppelen en om zichzelf verder te ontwikkelen. In onze JKD trainingen komen naast JKD ook andere aspecten voor van bepaalde martial arts. We geloven niet in ‘stijlen’, maar zelfverdediging voor op straat dat werkt.